Træfiberisolering
BYGGEFRYD.DK Tømrerarbejde Århus - Kristen Hofgaard Warming

Tømrer

Kristen Hofgaard Warming

tlf. 40 97 63 17

Efterisolering med træfiber

Det er en rigtig god idé at efterisolere sit hus og nedbringe energiregningen. Jeg kan komme med bud på konkrete muligheder for efterisolering af dit hus. Jeg vil til en hver tid anbefale at bruge et organisk materiale og særligt træfiberisolering.

 

Efterisolering med træfiber har en lang række fordele frem for de konventionelle mineraluldsprodukter.

Fugthåndtering

Træfiberisolering er et naturligt materiale som virker fugtregulerende. Modsat mineraluld kan cellulosefibrene i træfiberisoleringen afgive fugt igen. På den måde kan man forbygge rådskader, som opstår når et fugtigt isoleringsmateriale ligger op ad trækonstruktionen.

 

Høj lyd- og varmeisoleringsevne

Træfibersiolering har en klassificeret lige så god varmeisoleringsevne, som mineraluldsprodukter, men har ved praktiske prøver vist væsentligt bedre isoleringsevne.

Træfiberisolering lydisolerer desuden langt bedre end mineraluld.

 

Rent produkt

Træfiberisoleringen består af 95% træ. Resten er en brandhæmmer som er nævnt herunder.

Produktionen af træfiberisolering er ikke nær så ressourcekrævende som mineraluldsprodukter.

Træfiberisolering kan komposteres - altså ingen kortsigtet deponi!

Træfibermaterialet klør ikke og er behageligt at arbejde med.

 

Brandgodkendt

Træfiberisoleringen er tilsat 5% ammoniumpolyfosfat, som gør at materialet ikke kan brænde. Det har fået klassifikationen Læs om tagsån heMere om træ påViden http:Masser viden om træ:Find m Se vores fælles hjemmeside! og betyder at isoleringen, udlagt løst på loft, opfylder kravene til et klasse B materiale.

 

 

Indeklima med træfiberisolering

Mineraluldsprodukter har svært ved at afgive fugt og må derfor under ingen omstændigheder blive våde. En familie på 4 producerer ved udånding, madlavning, badning etc. omkring 15 liter vanddamp om dagen. Derfor pakkes boliger ind i en hermetisk tæt platikmembran - dampspærre - for at skærme mineraluldsisoleringen, som eller vil optage og ophobe fugten - med stor rissiko for skimmel, råd og svampeskader. Dampen skal ledes ud ved udluftning og ventillation.

Det er dog nærmest umuligt at forestille sig at damspærreren ikke på et tidspunkt bliver utæt og så opstår fugtproblemerne der.

 

Organiske isoleringsprodukter, som træfiberisolering, kan fugthåndtere. Da det er et organisk produkt kan det optage og afgive fugt. Cellulosefibrene i træfiberisoleringen tillader visse mængder fugt inde fra huset i at bevæge sig ud gennem konstruktionen. "Plasticposen" er unødvendig! Den erstates istedet af en diffusionsåben membran, som sørger for at fugten i luften ikke blokeres inde i konstruktionen men bevæger sig ud af huset.

 

På denne video forklarer Bjørn Henriksen fra Dansk Træfiberisolering om materialet.

Her er en brandtest af træfiberuld tilsat brandhæmmer.

Statens byggeforskningsinstitut har lavet forsøg med isoleringsmaterialers fugthåndtering. Læs om det i denne artikel.

Tømrer - Kristen Hofgaard Warming - Telefon 40 97 63 17 - www.byggefryd.dk

Se også TOPKAP.DK